Institutul Cultural Misionar Trinitas isi sarbatoreste astazi hramul.

Ziua inchinata Sfantei Treimi este hramul Institutului Cultural Misionar Trinitas al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei. Aceasta institutie este o prezenta misionara crestin-ortodoxa in domeniul mass-mediei iesene. Acest institut a fost infiintat in anul 1997 la initiativa si cu binecuvantarea Inalt Prea Sfintitului Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, avand ca scop de a transmite fidel mesajul Sfintei Evanghelii, in continuitatea neintrerupta a Sfintei Traditii.

Institutul Cultural Misionar Trinitas isi are sediul in incinta Manastirii Golia si este format din trei componente: Editura, Tipografie si Radio.

Editura este continuatoarea activitatii editoriale pe care Mitropolia Moldovei si Bucovinei a desfasurat-o inca de la inceputurile sale. Ea editeaza publicatii care cultiva credinta si morala crestina, periodicele Candela Moldovei si Telogie si Viata, carti de teologie si spiritualitate ortodoxa, carti de cult, lucrari de specialitate. A fost prezenta si premiata la diferite expozitii, saloane si targuri de carte.

Tipografia, si-a inceput activitatea in toamna anului 1992 in incinta Manastirii Golia. Ea executa, in conditii grafice deosebite, carti, pliante, etichete, diplome, carti postale, afise si carti de vizita, oferind si alte servicii profesionale.

A treia componenta a Institutului este postul de Radio Trinitas care a inceput sa emita 24 de ore din 24, pe frecventa 92,7 MHz, in orasul Iasi si imprejurimile sale la data de 17 aprilie 1998. Din luna noiembrie a anului 2001, postul de Radio Trinitas este membru al ‘Conferintei Europene a Radiourilor Crestine’, iar, din 31 decembrie 2002, poate fi ascultat si pe internet.

(Radio Trinitas)

Comentarii Facebook


Știri recente