Institutul Cultural-Misionar ‘Trinitas’ implineste 9 ani de la infiintare

Institutul Cultural-Misionar ‘Trinitas’ al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei implineste astazi, 16 iunie 2006, 9 ani de la infiintare. Aceasta institutie culturala a Bisericii Ortodoxe Romane a fiintat si fiinteaza din initiativa si cu binecuvantarea IPS Daniel, Mitropolit al Moldovei si Bucovinei. Mai multe detalii despre acest Institut ne-au fost oferite de catre pr. Nicolae Dascalu, Consilier cultural al Arhiepiscopiei Iasilor si director al Institutului Cultural-Misionar ‘Trinitas’ al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei: ‘Institutul Cultural-Misionar ‘Trinitas’ s-a nascut prin decizia mitropolitana nr. 32 din 16 iunie 1997. Se implinesc 9 ani de la infiintarea cu acte a Institutului Cultural-Misionar ‘Trinitas’. Institutul reuneste editura mitropolitana, tipografia mitropolitana si Radio Trinitas, postul de radio al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, si alaturi de acestea functioneaza in prezent si un studio de productie numit Trinitas TV. Este o dezvoltare de la an la an, atat in privinta volumului de activitati, cat si in privinta diversificarii mijloacelor de comunicare a cuvantului lui Dumnezeu, a mesajului mantuirii in Hristos, pentru ca avem si pagina web care se realizeaza aici la Institutul Cultural-Misionar Trinitas, incat suntem mereu deschisi catre comunicarea cu lumea, dar in primul rand catre comunicarea a ceea ce avem noi ca tezaur de bucurie si de credinta, si anume invatatura ortodoxa’.

Pr. Nicolae Dascalu, Consilier cultural al Arhiepiscopiei Iasilor si director al Institutului Cultural-Misionar ‘Trinitas’ al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, ne-a subliniat si rolul acestui Institut: ‘Rostul Institutului Cultural-Misionar ‘Trinitas’ este sa promoveze credinta si viata crestina, sa participe la educatia moral-religioasa a tinerei generatii si a tuturor generatiilor, pentru ca in Biserica exista numai oameni tineri de diferite varste. De asemenea, rolul Institutului Cultural-Misionar ‘Trinitas’ este sa promoveze cultura crestina si romaneasca in context national si international, sa participe la dialogul cu lumea de astazi, sa cultive demnitatea umana si sa mediatizeze activitatile culturale si social-filantropice ale Mitropoliei Moldovei si Bucovinei si ale Bisericii, in general’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sfântului Ioan Botezătorul ajung la Urziceni

Credincioșii din Urziceni pot aduce cinstire moaștelor Sfântului Ioan Botezătorul în Catedrala „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, la finalul acestei săptămâni. Sfintele moaște ajung joi după-amiază, la ora 15.30. „Preoți, credincioși și copii purtând flori…