Institut de Istorie a Religiilor, la Bucuresti

Potrivit unei Hotarari adoptate astazi de catre Guvernul Romaniei, la Bucuresti va fi infiintat Institutul de Istorie a Religiilor, care se va afla in subordinea Academiei Romane, informeaza guv.ro. Activitatea Institutului de Istorie a Religiilor se va axa pe doua directii:

– cercetarea stiintifica in domenii cum sunt istoria monoteismelor, istoria religiilor indiene si iraniene; istoria politeismelor antichitatii clasice; religie si modernitate;

– valorificarea rezultatelor acestor cercetari prin publicarea de lucrari stiintifice, publicatii si alte lucrari in domeniu.

Institutul de Istorie a Religiilor va fi finantat de la bugetul de stat, prin bugetul Academiei Romane, si va avea un numar de 15 posturi din care 12 posturi de cercetatori, cu incadrarea schema de personal aprobata Academiei Romane.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…