Instalarea noului protopop al Protopopiatului Radauti a avut loc in marea zi de praznuire a Adormirii Maicii Domnului

La Manastirea Putna a fost instalat la data de 15 august 2004 noul protopop al Protopopiatului Radauti, in persoana Parintelui Gheorghe Calancea, paroh in satul Bilca, din judetul Suceava.

La finalul Sfintei Liturghii din marea zi de praznuire a Adormirii Maicii Domnului oficiata de catre un sobor de preoti si diaconi in frunte cu Inalt Prea Sfintitul Pimen, Arhiepiscop al Sucevei si Radautilor, Prea Cucernicul Parinte Gheorghe Calancea, paroh in satul Bilca, din judetul Suceava, a fost instalat in functia de protopop al Protopopiatului Radauti.

Nascut l5 aprilie 1955 in localitatea Vicovul de Jos, jud. Suceava, Parintele Gheorghe Calancea este absolvent al Seminarului Teologic Liceal Ortodox de pe langa Manastirea Neamt.

In anul 1981 a absolvit cursurile Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti.

Din anul 1985, Parintele Gheorghe Calancea este preot paroh in satul Bilca, iar un an mai tarziu a devinit protopop misionar.

La 12 august 2004, Parintele Gheorghe Calancea a fost ales protopop de Radauti, prilej cu care parintele Calancea a subliniat faptul ca misiunea sa va continua pe coordonatele trasate de catre regretatul Parinte Ionel Malos, trecut la Domnul pe data de 29 iunie 2004: ‘Vreau sa continui activitatea pe plan misionar, social, administrativ, economic si pastoral a predecesorului meu, Parintele Protopop Ionel Malos, trecut de curand la Domnul, care mi-a fost coleg, un remarcabil slujitor al Bisericii si un bun gospodar al Protopopiatului Radauti. Voi fi intermediarul intre Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor, a Inalt Prea Sfintitului Parinte Arhiepiscop Pimen, si a preotilor din Protopopiatul Radauti, incercand sa fiu in ajutorul lor. Sunt constient ca sunt greutati, necazuri, probleme care trebuiesc rezolvate, dar nadajduiesc ca Dumnezeu si Maica Domnului ma vor ajuta in implinirea indatoririlor de protopop. Cer preotilor din Protopopiatul Radauti sa aiba demnitate, sa fie intotdeauna sinceri in a-i ajuta in problemele care-i framanta. sper sa nu dezamagesc nici Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor, nici pe preotii din Protopopiatul Radauti care mi-au dat garantia de reprezentant al lor.’

De asemenea, Parintele Gheorghe Calancea, protopop al Protopopiatului Radauti, a dorit sa transmita un mesaj de salut tuturor ascultatorilor postului de Radio Trinitas al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei: ‘Doresc ascultatorilor postului de Radio Trinitas sa fie receptivi la ceea ce acest post de radio ortodox transmite.’

Comentarii Facebook


Știri recente