Înscrieri pentru Concursul Dumitru Stăniloae

Patriarhia Română cinstește în anul 2013 personalitatea părintelui profesor Dumitru Stăniloae prin organizarea unui concurs național adresat studenților și masteranzilor teologi, elevilor din seminariile și liceele teologice din țară. Luna aceasta se desfășoară înscrierea la etapa eparhială a concursului, care se va încheia la sfârșitul lunii ianuarie 2013, după cum aflam din Ziarul Lumina.

În eparhiile din cadrul Patriarhiei Române a început înscrierea pentru Concursul național „Părintele Dumitru Stăniloae – 110 ani de la naștere și 20 de ani de la trecerea la cele veșnice”. Etapa eparhială a acestui concurs, care cuprinde două secțiuni, pentru studenții și masteranzii facultăților de teologie ortodoxă și pentru elevii din seminariile teologice și liceele teologice, se va încheia pe 30 ianuarie 2013. La Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București, înscrierea pentru Concursul național „Părintele Dumitru Stăniloae – 110 ani de la naștere și 20 de ani de la trecerea la cele veșnice”, adresat studenților și masteranzilor acestei instituții, se va încheia pe 20 decembrie 2012. Cei care doresc să participe la concurs trebuie să depună o cerere de înscriere la secretariatul Facultății de Teologie Ortodoxă din București. Desfășurarea concursului va avea loc pe 17 ianuarie 2013, iar tematica este afișată pe site-ul facultății, www.ftoub.ro. „Concursul dedicat părintelui Stăniloae desfășurat în anul 2013 are un caracter național și se vor implica toate facultățile de teologie ortodoxă, seminariile și liceele teologice din cadrul Patriarhiei Române. La Facultatea de Teologie Ortodoxă din București, concursul va fi organizat la 17 ianuarie, faza eparhială. Se pot înscrie la acest concurs studenții și masteranzii. Concursul își propune să identifice pe acei studenți care sunt interesați de cunoașterea operei părintelui Stăniloae, care fac dovada capacității de aprofundare a gândirii teologice a părintelui”, a spus părintele Ștefan Buchiu, decanul Facultății de Teologie din București, pentru TRINITAS TV.

Câștigătorii etapei eparhiale a concursului vor primi premii constând în cărți de teologie ale părintelui Dumitru Stăniloae, reeditate. Concursul național „Părintele Dumitru Stăniloae – 110 ani de la naștere și 20 de ani de la trecerea la cele veșnice” este organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, de Patriarhia Română, prin Sectorul Teologic-educațional al Administrației patriarhale, în colaborare cu eparhiile din cuprinsul Patriarhiei Române. Concursul are o secțiune dedicată elevilor seminariilor și liceelor teologice și o secțiune dedicată studenților și masteranzilor facultăților de teologie. Etapa pe eparhie se va desfășura în luna ianuarie la nivelul fiecărei instituții de învățământ teologic din țară. Elevii de seminar și de liceu teologic vor face dovada cunoașterii vieții părintelui Dumitru Stăniloae, iar studenții teologi trebuie să elaboreze un eseu sinteză despre teologia părintelui. După etapa eparhială, concursul se va desfășura la nivelul mitropoliilor și apoi la nivelul Patriarhiei Române.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…