Înscrieri pentru concursul de toacă de la Măldărești, Vâlcea

Parohia Măldărești din Arhiepiscopia Râmnicului organizează, duminică, 9 septembrie, a IX-a ediție a concursului de toacă: ‘Cântecul care te cheamă la rugăciune’, informează Ziarul Lumina.

‘La concursul de toacă pot participa băieți și fete, individual sau în grup de maxim 4 persoane, cu vârsta cuprinsă între 5 și 15 ani, îmbrăcați obligatoriu în costume populare specifice zonei de care aparțin. Fiecare concurent va bate toaca de lemn maximum 2 minute, căutându-se o realizare artistică deosebită, personală, în funcție de care juriul stabilește departajarea. De asemenea, juriul va ține cont de interviu, de claritatea ritmică a isonului și direcția de deplasare a ciocanelor, liniară, circulară, liberă, pe verticală, sinusoidală, spirală, în triunghi, în cruce ș.a. Înscrierile vor avea loc până pe 25 august. La concurs pot participa și alți concurenți, indiferent de vârstă, pentru premiul special. Din juriu vor face parte profesori universitari de muzică religioasă și laici, precum și alți oameni de cultură din România’, a precizat pr. paroh Ion Popescu.

Concursul se va desfășura la Biserica ‘Nașterea Maicii Domnului’, unde va fi prăznuit cu o zi înaintea concursului și hramul.

Pentru mai multe informații, puteți lua legătura cu părintele Ion Popescu prin telefon 0722838354, 0250861465 sau prin e-mail: [email protected]

Comentarii Facebook


Știri recente