Înscrieri la Seminarul Teologic Pasărea

În perioada 27-31 mai au loc înscrierile pentru clasa a IX-a, anul școlar 2011-2012, la Seminarul Teologic Ortodox „Sfânta Filofteia” de la Mănăstirea Pasărea, informează TRINITAS TV. La această instituție de învățământ se pot înscrie absolventele de clasa a VIII-a.

„Pe lângă materiile de cultură generală pe care fiecare elev le studiază la clasa a IX-a noi avem și obiecte de cultură teologică care le asigură o comportare morală deosebită, dar în același timp le formează competențe, abilități și deprinderi atât pentru viața personală, dar și pentru ceea ce va urma în viitor”, a explicat Maica Mihaela Costache, Director Seminar.

Examenul este precedat de vizita medicală și proba eliminatorie la muzică.

„Avem și foarte multe activități extrașcolare. Participăm la activități sociale, vizite la cămine de bătrâni, la căminele de copii și nu numai. Vizităm și muzeele din București. În afara orelor de curs fetele beneficiază și de meditații gratuite din partea profesorilor școlii noastre, în mod special la limba și literatura română, limbile străine, limba engleză, franceză, greacă, dar și la obiectele socio-umane care sunt discipline pentru examenul de bacalaureat”, a mai arătat Directorul Seminarului.

Instituția de învățământ dispune de personal calificat.

„Această școală se bucură de spații de cazare deosebite. De asemenea, dispunem și de un laborator de informatică și avem și acces la internet”, a precizat Maica Mihaela Costache.

De asemenea, elevele care frecventează cursurile Seminarului beneficiază și de alte servicii.

„După terminarea liceului nostru li se oferă pe lângă diploma de bacalaureat și diplomă de competențe profesionale care le asigură angajarea la locul de muncă imediat după terminarea liceului pentru că această diplomă este avizată de Ministerul Învățământului și au dreptul de a se angaja ca și restauratori în cadrul bisericilor, chiar și restaurator de pictură. De asemenea, pot preda și religia la clasele I-IV, iar după terminarea Facultății pot deveni profesori calificați”, a mai spus Maica Mihaela Costache.

Mai multe informații se pot obține de la Directorul instituției, la telefon 0728.057.127.

Comentarii Facebook


Știri recente