Înscrieri la Seminarul Teologic Liceal Ortodox Sfânta Filofteia din Brănești – Ilfov

Elevele care au absolvit opt clase pot alege, în continuare, unul din seminarele teologice de fete din cadrul Patriarhiei Române. O astfel de instituție de învățământ funcționează și în localitatea ilfoveană Brănești. Seminarul Teologic Liceal Ortodox de fete „Sfânta Filofteia”, care funcționează pe lângă Mănăstirea Pasărea, a fost înființat în anul 1995, informează TRINITAS TV.

Înscrierile pentru anul școlar 2012-2013 se vor face la sfârșitul lunii mai. Sunt disponibile 30 de locuri.

Seminarul de fete „Sfânta Filofteia” beneficiază de o bază materială modernă. Pe lângă sălile de clasă, instituția mai dispune de două laboratoare de informatică, bibliotecă, internat și cantină, iar elevele sunt cazate în camere de 8 locuri. Totodată, în incinta Seminarului a fost amenajat un paraclis unde fetele participă la rugăciunile de dimineață și de seară, precum și la sfintele slujbe.

Seminarul Teologic Liceal Ortodox de fete „Sfânta Filofteia”, din localitatea Brănești este singurul din Arhiepiscopia Bucureștilor, în țara noastră funcționând încă alte trei astfel de instituții de învățământ.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…