Înscrieri la Școala Christiana din Cluj, pentru copiii cu abandon școlar

Școala Christiana din Cluj a început în aceste zile înscrierile pentru anul școlar 2010-2011. Solicitările se pot face între orele 10-14, la sediul instituției de pe Aleea Moldoveanu, nr. 3, până pe data de 30 septembrie.

Școala specială Christiana face parte din Centrul Social-Misionar Sf. Vasile cel Mare, afiliat Asociației Filantropice Medical-Creștine Christiana, și este patronată de Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Vadului, Feleacului și Clujului. Misiunea școlii Christiana este aceea de prevenire a abandonului școlar și de recuperare a copiilor aflați în abandon școlar din municipiul Cluj-Napoca, informează Biroul de Presă al Mitropoliei Clujului.

Acest proiect vizează recuperarea școlară și comportamentală a unui număr de 40 de copii, cu intelect normal, care au abandonat școala din motive independente de voința lor (mediu familial patogen, neglijare din partea părinților, abuz fizic și psihic în mediul familial și școlar, situație materială precară, decesul părinților, familie monoparentală, delincvența juvenilă etc.). În paralel cu reintegrarea acestor copii defavorizați în sistemul de pregătire școlară, se urmărește formarea unor deprinderi profesionale și sociale, sprijinirea părinților în aflarea unui loc de muncă și reintegrarea socială a copiilor aflați în situația de abandon școlar, care înscriși în acest proiect.

Elevilor înscriși li se oferă meditații școlare, consiliere educațională și profesională, ajutor material, activități recreative, toate în mod gratuit. Școala Christiana are o capacitate de 40 de elevi pentru cei care frecventează la zi acest proiect, și încă 40 de locuri pentru elevi de la frecvență redusă. Trei zile pe săptămână, copiii își completează pregătirea teoretică în conformitate cu programa școlară din învățământul gimnazial, cursurile fiind susținute de profesori calificați, în majoritatea lor voluntari. Copiilor li se mai oferă în mod gratuit rechizite, îmbrăcăminte și două mese zilnic. Un accent deosebit cade și pe latura profesională, când două zile pe săptămână elevii din Școala Christiana fac practică profesională în unitățile economice private sau de stat, din comunitate unde, ulterior, au posibilitatea, să fie angajați.

Coordonatorii acestui proiect se așteptă ca în acest an numărul elevilor înscriși la Școala Christiana din Cluj să crească și datorită faptului că fenomenul abandonului școlar este în continuă creștere de la an la an.

Comentarii Facebook


Știri recente