Înscrieri la Liceul Ortodox Episcop Roman Ciorogariu din Oradea

Conform Metodologiei de admitere în învățământul liceal și a calendarului desfășurării admiterii 2012, în perioada 28-30 mai 2012, la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea vor avea loc înscrierile pentru probele de aptitudini la filiera vocațională, profilul teologic, specializarea Teologie Ortodoxă, după cum ne-a precizat Pr. Prof. Radu Rus. Desfășurarea efectivă a probelor, respectiv verificarea dicției, a aptitudinilor muzicale și a cunoștințelor religioase, va avea loc, vineri, 1 iunie 2012, la sediul actual al Liceului, din strada Aluminei, nr. 88.

Trebuie precizat însă că, începând cu 1 septembrie 2012, Liceul va funcționa în imobilul situat în Oradea, pe strada Republicii, nr. 48, proprietate a Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei, imobil în care a funcționat, odinioară, Academia Teologică din Oradea, desființată în anul 1948.

În noua locație, Liceul își va diversifica și oferta educațională, pentru anul școlar 2012-2013 aceasta cuprinzând, pe lângă clasa de Teologie ortodoxă și câte o clasă, a 28 de locuri, la fiecare dintre următoarele specializări: Științele naturii, Matematică-Informatică, Tehnician electrician-electronist auto și Tehnician în hotelărie, cu predare intensivă a limbii engleze. Admiterea absolvenților de clasa a VIII-a la aceste specializări se va face prin repartizare computerizată.

Comentarii Facebook


Știri recente