Inscrieri la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Iasi

La Facultatea de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ din Iasi incep maine, 15 iulie a.c., inscrierile pentru cursurile universitare 2006-2007. In acest an sunt scoase la concurs 109 locuri subventionate de la bugetul de stat si 120 de locuri cu taxa. Specializarile pentru care pot opta candidatii sunt Teologie Pastorala, Teologie Didactica, Teologie Sociala si Arta Sacra.

Inscrierile se vor face incepand de maine si pana pe data de 23 iulie 2006, la Secretariatul facultatii din Iasi. Mai multe detalii aflam de la pr. lect. dr. Adrian Dinu de la Facultatea de Teologie Ortodoxa Dumitru Staniloae din Iasi: ‘La Facultatea de Teologie Ortodoxa Dumitru Staniloae din Iasi inscrierea pentru sectia Teologie Pastorala este perioada 15 – 21 iulie 2006, iar pentru specializarile Teologie Didactica, Teologie Sociala si Arta Sacra, perioada de inscriere este 15 – 23 iul 2006. In data de 22 iulie a.c. va avea loc vizita medicala, iar in data de 23 iulie a.c., de la orele 14.00, va avea loc o preselectie a candidatilor inscrisi, la Muzica bisericeasca, pentru cei care trebuie sa dea o astfel de proba. In data de 24 iulie 2006 va avea loc proba scrisa la disciplina Dogmatica Ortodoxa pentru candidatii inscrisi la specializarae Teologie Pastorala. In data de 26 iulie 2006 va avea loc afisarea rezultatelor. Pana pe data de 28 iulie a.c., cand se va incheia si examenul propriu-zis, va avea loc corectarea contestatiilor si afisarea rezultatelor finale. Pentru specializarea Teologie Pastorala cursuri de zi sunt 40 de locuri la buget si 100 de locuri cu taxa. Pentru specializarea Teologie Didactica, la cursuri de zi sunt 20 de locuri la buget si 5 locuri cu taxa. Pentru specializarea Teologie Sociala, la cursuri de zi sunt 20 de locuri la buget si 5 locuri cu taxa, iar pentru arta sacra sunt 29 locuri subventionate de la buget si 10 locuri cu taxa.’

Parintele Lector dr. Adrian Dinu ne-a vorbit si despre cele doua etape ale sesiunii de admitere din luna iulie 2006 la Facultatea de Teologie Ortodoxa Dumitru Staniloae din Iasi: ‘Admiterea in sesiunea din iulie 2006 este organizata in 2 etapa: etapa intai – cu unitatea de preselectie numai pentru Teologie pastorala care consta in vizita medicala, care este eliminatorie, si verificarea aptitudinilor muzicale si a dictiei, sustinuta orala, la aceasta etapa notarea facandu-se cu admis si ‘respins; trebuie precizat faptul ca absolventii de Seminar Teologic Liceal, cu atestat sau adeverinta de atestat nu dau aceasta proba pentru ca au la baza Seminarul, si etapa a doua – proba scrisa la disciplina Dogmatica Ortodoxa pentru examenul din 24 iulie 2006 pentru candidatii inscrisi la specializarea Teologie Pastorala. Ceilalti candidati inscrisi la specializarile Teologie Didactica, Teologie Sociala si Arta Sacra vor participa la concursul de dosare: in functie de Media anilor de la Liceu sau de la Seminar si Media generala de la Bacalaureat se va stabili media de intrare la aceste specializari.’ Taxa de inscriere la examenul de admitere este de 160 RON (1.600.000 ROL).

Comentarii Facebook


Știri recente