Înscrieri la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj

La Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca au început astăzi, 11 iulie, înscrierile. Dosarele pot fi depuse până pe 16 iulie, de luni până vineri, între orele 8-16. Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior a aprobat la nivel licență 351 de locuri, la buget și taxă, repartizate pe cele patru secții, informează site-ul radiorenasterea.ro.

Cea mai mare concurență este de fiecare dată la specializarea Teologie Pastorală, unde sunt 30 de locuri bugetate și 71 de locuri cu taxă. La această specializare s-a menținut forma clasică de admitere, examenul scris după o programă analitică ce e constituită din 17 subiecte care sunt o îmbinare între manualele de dogmatică și de religie din licee. Se ia în calcul și media de la examenul de bacalaureat, deși într-o proporție mai mică.

Candidații pentru specializarea Artă Sacră vor trece printr-o probă eliminatorie, având la dispoziție 20 de locuri bugetate și 130 cu taxă. În cazul celorlalte două secții, Teologie Didactică și Teologie Asistență Socială, admiterea se face pe bază de dosare. La Didactică vor fi 14 locuri bugetate și alte 36 cu taxă, iar pentru viitorii asistenți sociali sunt 20 de locuri bugetate și 30 cu taxă.

Atât examenul scris pentru admiterea la Pastorală, precum și proba eliminatorie pentru Artă Sacră, vor avea loc pe 18 iulie, rezultatele fiind afișate în ziua următoare. Cei nemulțumiți vor putea depune contestații timp de 48 de ore, urmând ca în 22 iulie să fie cunoscute rezultatele finale. Perioada de confirmare a locurilor ține până în 30 iulie, perioadă în care cei care au fost admiși trebuie să-și depună actele originale, confirmându-și locul.

Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca pregătește atât preoți, profesori, cât și asistenți sociali și pictori, restauratori de biserici. În plus, studenții au oportunități de studii internaționale, potrivit precizărilor decanului facultății, pr. prof. univ. dr. Ioan Chirilă: „Din anul al II-lea, studenții pot obține burse de studiu în străinătate, avem colaborări cu mai multe universități, în mediul ortodox la Tesalonic, Atena, Saint-Serge, dar și în mediul catolic, care este mult mai larg. Am întreținut relații mai ales cu Institutul Catolic din Paris”.

Pe lângă sesiunea de admitere aflată în curs de desfășurare, în cazul în care vor rămâne locuri neocupate, Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca va mai organiza o sesiune de admitere în toamna acestui an.

Comentarii Facebook


Știri recente