Inscrierea la Seminariile teologice

In acest an, insrierile la Seminariile Teologice se vor face in perioada 30 iunie-2 iulie, iar probele de concurs vor avea loc in intervalul 3-5 iulie. Potrivit normelor in vigoare, la seminariile teologice, cursuri de zi, se pot inscrie absolventi de gimnaziu care au promovat testele nationale sau care au obtinut certificat de capacitate, care au media generala de absolvire a claselor V-VIII minimum 7,00 si media minimum 9.00 la purtare. La seminariile monahale, precum si la seminariile teologice, forma de invatamant frecventa redusa, se pot inscrie absolventi de gimnaziu care au promovat testele nationale sau care au obtinut certificat de capacitate sau certificat de echivalare a examenului de capacitate, cu varsta de pana la 35 de ani.

In Patriarhia Romana functioneaza un numar de 39 de Seminarii Teologice Liceale Ortodoxe, in general cu doua specializari: Teologie Pastorala si Teologie Patrimoniu. La Seminarul teologic Sf vasile cel mare din Iasi exista si o a treia specializare: teologie rit vechi.

Comentarii Facebook


Știri recente

Însemnări pe lespedea inimii, vol. I şi II

Editura Cuvântul Vieţii a Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei publică „Însemnări pe lespedea inimii”, lucrare în două volume semnată de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor. Ierarhul evocă în paginile cărţii chipurile pline…