Înscriere la Seminarul Ortodox de fete din localitatea Brănești, Județul Ilfov

Elevele care au absolvit opt clase pot alege Seminarul Teologic Liceal Ortodox de fete „Sfânta Filofteia” din localitatea Brănești, județul Ilfov. Seminarul funcționează pe lângă Mănăstirea Pasărea și a fost înființat în anul 1995. Înscrierea și concursul de admitere vor avea loc în luna iunie.

Mai multe informații a oferit pentru Radio TRINITAS, monahia Mihaela Costache, directorul Seminarului Teologic Ortodox de fete din localitatea Brănești: „Începând cu 11 iunie și până pe 14 iunie se depun dosarele candidatelor care doresc să se înscrie la Seminarul nostru de fete. Pe data de15 iunie are loc vizita medicală și proba de dicție, iar pe data de 16 iunie se va desfășura examenul scris la Religie. Rezultatele vor fi afișate pe data de 17 iulie vor fi afișate rezultatele. Pentru anul școlar 2010-2011, Seminarul Teologic Ortodox de fete are un număr de 30 de locuri”.

Seminarul de fete „Sfânta Filofteia” beneficiază de o bază materială modernă. Pe lângă sălile de clasă, instituția mai dispune de două laboratoare de informatică, bibliotecă, internat și cantină, iar elevele sunt cazate în camere de 8 locuri.

Alte informații aflăm tot de la monahia Mihaela Costache: „Personalul didactic este format din 60% monahii și 40% profesoare civile. Se studiază obiecte de cultură generală, obiecte de cultură teologică și pe lângă acestea se face modulul psiho-pedagogic cu următoarele discipline: psihologie, metodica predării și practică pedagogică, pentru că elevele care vor termina aici, pe baza acestui modul psiho-pedagogic vor putea preda Religia în învățământul primar”.

În incinta Seminarului a fost amenajat și un paraclis unde fetele participă la rugăciunile de dimineață și de seară, precum și la sfintele slujbe. Seminarul Teologic Liceal Ortodox de fete „Sfânta Filofteia”, din localitatea Brănești este singurul din Arhiepiscopia Bucureștilor. În țara noastră funcționează trei astfel de instituții de învățământ.

Comentarii Facebook


Știri recente