Îngrijirea paliativă. Importanța consilierii furnizorilor de servicii medicale paliative

La Editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a fost publicată cartea intitulată Îngrijirea paliativă. Importanța consilierii furnizorilor de servicii medicale paliative. Lucrarea este semnată de Adriana Căruntu, coordonatoarea Centrului de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

În „Cuvântul înainte”, Părintele Arhidiacon Ionuț Viorel Iordăchescu, consilier eparhial în cadrul Sectorului social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, afirmă: „Cartea de față este o prezentare succintă a problemelor pe care le implică serviciile medicale paliative, bazată atât pe o documentare științifică, cât și pe experiența personală a autoarei în activitatea desfășurată în cadrul Centrului Sfântul Nectarie, arătând importanța consilierii nu numai pentru cei bolnavi și familiile lor, ci și pentru personalul dedicat unei astfel de slujiri. Contactul zilnic cu suferințele celor bolnavi poate genera anumite probleme personalului din cadrul unui centru de îngrijiri paliative, iar fără existența vocației de a sluji aproapele și a conștiinței că prin aceasta lucrăm la propria noastră mântuire, nu putem să-i ajutăm pe cei bolnavi să ajungă la acea acceptare senină a suferinței ca mijloc spre desăvârșire, după modelul Mântuitorului Iisus Hristos”.

Lansarea cărții a avut loc astăzi, 24 octombrie 2012, cu prilejul sfințirii noului sediu al Centrului de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie, după cum ne informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…