Îngeri și păstori colindă pământul

Comunitatea Bisericii „Sfântul Vasile” – Victoria din Capitală l-a sărbătorit, miercuri seara, pe Sfântul Nicolae. Copiii, cu părinții și bunicii de mână, au venit să împodobească bradul și să asculte colinde. După slujba Vecerniei unită cu Litia, cei prezenți au primit, pe lângă pâinica binecuvântată la Litie, câte un ornament pentru brad. O

dată bradul împodobit de cei mici și mari deopotrivă a urmat concertul de colinde. În prima parte a colindat corul de tineret al Bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Popa Nan, din București, iar în a doua parte Grupul de colindători „Datina Românească”. Dacă tinerii colindători ai bisericii bucureștene au avut în repertoriu creații corale, ultimii au venit în fața celor adunați în biserica de pe Calea Victoriei cu creații populare, informează „Ziarul Lumina”.

„Am colindat, ca pelerin, în multe țări și la Locurile Sfinte. Am văzut nenumărate neamuri, ortodoxe sau nu, care au cântat pruncului Hristos diferite colinde. Dar nici un popor nu are o diversitate atât de frumoasă, o bogăție atât de mare precum poporul român în ceea ce reprezintă colindele. Așadar, colindul sfânt și bun provine din strămoșeasca noastră credință”, a spus pr. paroh Cristinel Trandafir celor prezenți.

Membrilor celor două grupuri de colindători le-au fost oferite diplome de participare. Aceasta a fost a doua ediție a Concertului de colinde „Îngeri și păstori colindă pământul”, organizat de Parohia „Sfântul Vasile” – Victoria.

Comentarii Facebook


Știri recente