Informații eronate și interpretări tendențioase despre Catedrala Mântuirii Neamului

Biroul de presă al Patriarhiei Române ne informează:

În legătură cu articolul Catedrala Neamului, dusă în cârcă de bucureșteni: cât au dat pentru construcție postat pe site-ul b365.ro, Patriarhia Română precizează:

1. Articolul cuprinde o serie de date eronate, depășite sau interpretate tendențios ceea ce denotă faptul că autorul articolului nu a fost preocupat de informarea corectă a opiniei publice.

2. Este normal ca locuitorii Bucureștilor să fie principalii donatori pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului, deoarece ei vor fi beneficiarii direcți și permanenți ai acesteia, în timp ce credincioșii din țară și străinătate vor fi beneficiari ocazionali ai viitoarei Catedrale Patriarhale.

3. Alocarea de fonduri de la bugetul central de stat și bugetele publice locale pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului este legală și firească, ținând cont de faptul că viitoarea Catedrală Patriarhală va fi și un obiectiv (turistic) reprezentativ pentru București și țara noastră.

4. În ceea ce privește opiniile personale referitoare la Catedrala Mântuirii Neamului exprimate de unii arhitecți, reamintim faptul că în perioada 2008-2009 Patriarhia Română a organizat trei simpozioane tematice cu zeci de arhitecți și ingineri de specialitate din întreaga țară pentru definitivarea temei de proiectare și a caietului de sarcini. La concursul pentru proiectarea viitoarei Catedrale Patriarhale au participat mai multe firme de proiectare din țară, iar proiectul câștigător a fost ales de un juriu format din reputați arhitecți și alți specialiști în domeniu din întreaga țară.

În concluzie, în materialul de presă postat de b365.ro se constată puțină dorință de informare corectă și multă patimă a celor care încearcă să obstrucționeze edificarea unui locaș de cult reprezentativ pentru capitala României.

Comentarii Facebook


Știri recente