Îndemn la rugăciune și faptă bună în postul Adormirii Maicii Domnului

Postul Adormirii Maicii Domnului (1-14 august) reprezintă o perioadă de pregătire duhovnicească prin rugăciune, priveghere, post trupesc și sufletesc pentru întâmpinarea marii sărbători închinate Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și Pururea Fecioara Maria, mijlocitoarea, ocrotitoarea și rugătoarea noastră către Hristos-Domnul, Fiul ei.

Acum, când mulți semeni de-ai noștri sunt greu încercați de revărsarea nemiloasă a apelor, dar și de alte necazuri și nevoi, îndemnăm părintește clerul și credincioșii de la biserici și mănăstiri ca, în fiecare zi din această perioadă a postului, să citească Paraclisul Maicii Domnului, pentru a înmulți astfel foloasele rugăciunii, postului și faptelor bune, cu nădejdea în cuvântul Mântuitorului nostru Iisus Hristos: „Toate câte cereți, când vă rugați, să credeți că le veți lua și le veți avea”. (Marcu XI, 24).

Rugându-ne „Maicii Domnului, Bucuria tuturor celor necăjiți”, să oferim, în această perioadă de luminare duhovnicească a postului, prin rugăciune și faptă bună, ajutor spiritual și material, după putință, semenilor noștri care au nevoie de sprijinul nostru, mai ales cei sinistrați ca urmare a inundațiilor.

ss †Daniel

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente