Inchinare la ‘Sfanta de la Floresti’

Ieri, 5 august 2004,la Biserica ‘Sfanta Cuvioasa Parascheva’ a fost adusa de la Manastirea Floresti icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Icoana va ramine in biserica spre a fi cinstita de catre credinciosi pina simbata, 7 august 2004, la orele 12.00, timp in care lacasul va fi deschis permanent.

Obiectul de cult este descris in cartea Sfintele icoane facatoare de minuni din Romania, semnata de Parintele Arhimandrit Ioanichie Balan, ca fiind singura icoana facatoare de minuni din judetul Vaslui si Episcopia Husilor.

Icoana, numita si ‘Sfanta de la Floresti’, este imbracata in argint si poleita cu aur. A fost realizata in anul 1749, pe cheltuiala doamnei Ecaterina, cea de-a doua sotie a lui Constantin Mavrocordat, sub supravegherea Mitropolitului Daniil al Sidei din Asia Mica. Se spune ca in trecut icoana se scotea prin sate pentru indepartarea secetei si pe unde procesiunea trecea, daca oamenii aveau credinta in Dumnezeu, incepea sa ploua.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

PF Anastasie premiat pentru contribuţia la conviețuirea pașnică a comunităților cu tradiţii culturale şi religioase diferite

Preafericitul Părinte Anastasie, Arhiepiscopul Albaniei, a primit săptămâna trecută premiul internaţional Klaus Hemmerle pentru contribuția la apropierea și conviețuirea pașnică a comunităților cu tradiţii culturale şi religioase diferite.   Ceremonia a avut loc în Catedrala…