Închinare la moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur, la Arad

Sute de credincioși au participat 12 noiembrie, la Vecernia cu Litie oficiată de Înaltpreasfințitul Timotei, Arhiepiscopul Aradului, împreună cu un ales sobor de preoți și diaconi, în Catedrala ‘Sfânta Treime’ din Arad. Slujba de Priveghere a Sfântului Ioan Gură de Aur reprezintă un moment de bucurie începând cu anul 2008, când au fost dăruite catedralei arădene o parte din sfintele sale moaște, informează ‘Ziarul Lumina’, Ediția de Banat.

După săvârșirea Litiei, a fost înconjurată biserica cu racla sfintelor moaște. Racla a fost purtată de clerici, urmați de un impresionant alai de credincioși. În cadrul slujbei a fost sfințit și un baldachin acoperit cu foiță de aur, care va adăposti racla cu părticelele din moaște.

În cuvântul său de învățătură, Înaltpreasfințitul Timotei a evocat momente din viața Sfântului, precum și importanța operelor sale în slujbele Bisericii. De asemenea, a subliniat și felul în care și-a trăit ultimii ani de viață, precum și modul în care a fost perceput de către contemporanii săi.

Ziua de 13 noiembrie, închinată Sfântului Ioan Gură de Aur, a fost marcată prin săvârșirea Utreniei, a Acatistului, precum și a Sfintei Liturghii ce îi poartă numele. Întâistătătorul eparhiei arădene a slujit Sfânta Liturghie, după care credincioșii prezenți în catedrală s-au închinat și au sărutat moaștele Sfântului, așezate în mod festiv în mijlocul bisericii. Prăznuirea s-a încheiat cu Vecernia și Acatistul Sfântului Ioan Gură de Aur.

Comentarii Facebook


Știri recente