Încheierea cursurilor la Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Casian” din Tulcea

Vineri, 12 iunie 2009, la Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Casian” din Tulcea a avut loc festivitatea de încheiere a cursurilor din acest an școlar.

Manifestările au debutat cu Sfânta Liturghie arhierească săvârșită în capela seminarului de către PS Visarion, Episcopul Tulcii, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezența profesorilor și a elevilor seminarului.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură, subliniind însemnătatea vocației sacerdotale pentru un viitor slujitor al altarului, arătând și mijloacele prin care aceasta se poate amplifica pe parcursul anilor de studii.

Un cuvânt de suflet a adresat Preasfinția Sa și absolvenților clasei a XII-a, care, după patru ani de studiu și de rugăciune, își văd încununate năzuințele prin terminarea cursurilor și prin examenul de Bacalaureat.

Au fost împărțite apoi premii elevilor silitori, premii constând în cărți teologice și laice, după care, în mod simbolic, absolvenții din acest an au predat cheia școlii colegilor lor din anul al III-lea.

A urmat apoi un moment de rugăciune și de mulțumire al absolvenților și în Catedrala episcopală „Sf. Nicolae” din Tulcea.

Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Casian” din Tulcea se află în cel de-al 17-lea an al existenței sale, în decursul căreia au absolvit 14 promoții de elevi seminariști.

Sursa: ziarullumina.ro

Comentarii Facebook


Știri recente