Încheierea cursurilor la Seminarul Teologic ‘Sf. Ioan Casian’ din Tulcea

Vineri 12 iunie a.c., la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Casian” din Tulcea a avut loc festivitatea de încheiere a cursurilor din acest an școlar. Manifestările au debutat cu Sfânta Liturghie arhierească săvârșită în Capela Seminarului de către Preasfinția Sa Visarion, Episcopul Tulcii înconjurat de către un sobor de preoți și diaconi în prezența profesorilor și a elevilor Seminarului. La sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură subliniind însemnătatea vocației sacerdotale pentru un viitor slujitor al altarului, arătând și mijloacele prin care aceasta se poate amplifica pe parcursul anilor de studii.

Un cuvânt de suflet a adresat Preasfinția Sa și absolvenților clasei a XII-a, care după patru ani de studiu și de rugăciune își văd încununate năzuințele prin terminarea cursurilor și prin examenul de bacalaureat.

Au fost împărțite apoi premii elevilor silitori, premii constând în cărți teologice și laice, după care în mod simbolic absolvenții din acest an au predat cheia școlii colegilor lor din anul III.

A urmat apoi un moment de rugăciune și de mulțumire al absolvenților și în catedrala episcopală Sf. Nicolae din Tulcea și unde au primit iarăși binecuvântarea Preasfinției Sale.

Astfel s-a mai înscris încă o pagină de istorie în viața Seminarului Teologic „Sf. Ioan Casian” din Tulcea, aflat în cel de-al 17-lea an al existenței sale în decursul căreia au absolvit 14 promoții de elevi seminariști.

Sursa: episcopiatulcii.ro

Comentarii Facebook


Știri recente