Încheierea Conferințelor Pastoral-Misionare de primăvară în Arhiepiscopia Târgoviștei

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, a prezidat Joi, 21 iunie 2012, lucrãrile Conferinței Pastoral-Misionare de primăvară, cu tema: „Anul omagial al Tainei Sfântului Maslu și îngrijirii bolnavilor”, pentru preoții din Protoieria Găești. Conferința a avut loc la sediul protopopiatului Găiești, după cum ne informează pr. Marian Puiescu.

Evenimentul duhovnicesc a fost deschis de slujba Te Deum-ului, apoi Înaltpreasfinția Sa a rezumat tema manifestării, accentuând elementele principale, doctrinare, liturgice, spirituale, canonice, filantropice și pastorale ale Tainei Sf. Maslu și cu privire la îngrijirea bolnavilor, subliniind rolul special al acesteia pentru misiunea Bisericii noastre în contemporaneitate. În prezentările realizate, preoții referenți au insistat asupra diferitelor aspecte specifice Sf. Taine a Maslului, mai cu seamă, cu caracter practic, așa cum reiese din activitatea lor în cadrul parohiilor. Dezbaterile care au avut loc, la finalul întâlnirii, au fost fructuoase, permițând o cât mai bună împărtășire a experienței pastoral-misionare și duhovnicești.

Conferințele Pastoral-Misionare de Primăvară au debutat, în Arhiepiscopia Târgoviștei, luni, 18 iunie, pentru preoții din protoieriile Târgoviște Sud și Titu, continuând, pentru cei din protoieriile Târgoviște Nord și Pucioasa, marți, 19 iunie a.c.

Comentarii Facebook


Știri recente