Încheierea activității de inventariere a obiectelor de patrimoniu mobil și imobil din Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei

Potrivit hotărârii Sfântului Sinod cu numărul 3.915, luată în ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din 18 iunie 2009, în Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei s-a încheiat acțiunea de inventariere a tuturor obiectelor de patrimoniu mobil și imobil existente în parohii și mânăstiri. Listele actualizate a inventarului obiectelor au fost depuse, prin centrele protopopești, la sectorul Construcții și Patrimoniu de la Centrul Eparhial.

Urmează ca în perioada imediat următoare să fie demarată activitatea de descriere, fotografiere digitală și filmare a tuturor obiectelor patrimoniale bisericești, ce va fi executată de către o echipă de specialiști de la Centrul Eparhial, care se va deplasa la fiecare unitate de cult din Eparhie. Cu această ocazie, se va face și o verificare a condițiilor de păstrare, depozitare și asigurare a acestor bunuri de patrimoniu, urmând ca acolo unde nu există condițiile prevăzute de legislația în vigoare, obiectele să fie predate Muzeului Eparhial.

Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei

Comentarii Facebook


Știri recente