Începutul unui nou an școlar la Seminarul Teologic din Caransebeș, 15 septembrie 2009

După prăznuirea Înălțării Sf. Cruci pe muntele Mic, în data de 14 septembrie a.c., și a Sf. Ier. Iosif cel Nou de la Partoș, în data de 15 septembrie, elevii Seminarului Teologic ‘Episcop Ioan Popasu’ din Caransebeș au reînceput cursurile unui nou an școlar, după cum informează Biroul de Presă al Episcopiei Caransebeșului.

Deschiderea festivă a noului an școlar a avut loc în sala de festivități ‘Episcop Elie Miron Cristea’ a Episcopiei Caransebeșului în prezența Preasfințitului Părinte Episcop Lucian, a domnului primar al municipiului Caransebeș Marcel Vela, a domnului decan al Facultății de Teologie din Caransebeș Gheorghe Popovici și a părinților profesori, cadre didactice la seminarul teologic.

Pentru a sublinia importanța studiului și a programului duhovnicescu în decursul unui an școlar, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului a ținut un cuvânt de folos tinerilor elevi seminariști.

După încheierea deschiderii festive la Centrul Eparhial, elevii însoțiți de părinții profesori și de părinții pedagogi s-au cazat în căminul seminarului teologic și și-au primit sălile de curs.

Seminarul teologic ‘Episcop Ioan Popasu’ din Caransebeș a luat ființă în anul 1965 prin purtarea de grijă a primului episcop român al Caransebeșului. De atunci și până în prezent seminarul teologic a funcționat neîntrerupt, oferind bisericii ortodoxe și neamului român oameni de nădejde care s-au remarcat în istoria noastră națională.

Comentarii Facebook


Știri recente