Începutul Noului An bisericesc în Protoieria Buhuși, jud. Bacău

Începutul Anului Nou bisericesc a fost instituit de către Sfinții Părinți la Sinodul I ecumenic de la Niceea, când s-a rânduit să se sărbătorească data de 1 septembrie ca un început al mântuirii creștinilor, în amintirea intrării lui Hristos în mijlocul adunării evreilor, vestind tuturor ‘anul bineplăcut Domnului’. Și în Protoieria Buhuși a fost săvârșită, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, o slujbă de Te-Deum pentru binefacerile revărsate în anul care s-a încheiat, înălțându-se rugăciuni de ajutor pentru noul an bisericesc, după cum ne-a precizat pr. Gheorghe Bârjovanu, secretarul Protoieriei Buhuși.

Te Deum-ul s-a oficiat în Biserica Sf. Nicolae din Buhuși, de un sobor de preoți în frunte cu protopopul locului, PC pr. Vasile Cozma. Din soborul de preoți au făcut parte: pr. Puiu Constantin Breahnă și pr. Cezar Radu – parohia Sf. Nicolae Buhuși, pr. Gheorghe Crăciunescu – parohia Sf. Înviere Buhuși, pr. Gheorghe Bârjovanu – parohia Sf. Gheorghe Orbic Buhuși, pr. Florin Pelin și pr. Claudiu Rugină – parohia Sf. Trei Ierarhi Buhuși, pr. Silviu Stoica – parohia Onișcani – Filipești și pr. Daniel Tănasă – parohia Izvoare Bahna.

La finalul slujbei de Te-Deum părintele protopop Vasile Cozma a ținut un cuvânt de învățătură despre importanța și semnificația aceste zile de 1 septembrie, arătând că ,,fiecare an este timp al mântuirii în Hristos, timp de sfințire a vieții noastre. Vedem, deci, câte daruri poartă în ea ziua de 1 septembrie. Pentru toate trebuie sa aducem mulțumire lui Dumnezeu, Care a făcut cerul și pământul și cheamă pe om la viață și fericire veșnică, la sfințirea timpului prin rugăciune și fapte bune”.

Comentarii Facebook


Știri recente