Începutul cursurilor la Școala Varlaam Mitropolitul din Iași

În cadrul Școlii ‘Varlaam Mitropolitul’ din Iași a avut loc astăzi, 17 septembrie 2012, festivitatea de deschidere a celui de-al treilea an de studiu, informează TRINITAS TV.

Ceremonia de deschidere a început în parcul Școlii cu oficierea unei slujbe de Te Deum de către Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan.

‘Să vă dăruiască Dumnezeu putere, să fiți bucurie părinților voștri, să fiți luminare neamului, să ne bucurați și pe noi în Biserică și mai presus de toate părinții să fie mulțumiți de voi’, a spus ÎPS Părinte Teofan.

Anul acesta, familia școlii s-a mărit cu încă două clase, din care fac parte 40 de copii.

După ceremonie, copiii și părinții au mers în sălile de curs. Cei mici au primit, pe lângă manuale, și cărți de rugăciuni și iconițe.

Școala „Varlaam Mitropolitul” este cea mai nouă și modernă inițiativă a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, profesorii dorind să aducă fiecărui copil bucuria învățării prin metode interactive, în lumina învățăturii creștine. O alta noutate pe care o aduce Fundația Varlaam Mitropolitul anul acesta este începerea demersurilor pentru deschiderea unui gimnaziu.

Comentarii Facebook


Știri recente