Începutul anului școlar la Baia Mare

Elevii Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul” din Baia Mare au asistat astăzi, 13 septembrie, la festivitatea de deschidere a noului an școlar. Seminariștii au participat, alături de cadrele didactice și de părinți, la Sfânta Liturghie și la slujba de Te Deum, oficiate în Catedrala episcopală „Sfânta Treime” din oraș de Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, informează TRINITAS TV.

Prezent în mijlocul tinerilor seminariști, chiriarhul locului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Justinian, a precizat faptul că „părinții trebuie să se bucure, deoarece copiii lor au ajuns să învețe la o școală care pregătește apostoli”.

După slujba de la Catedrală bobocilor le-au fost prezentate clasele, iar cei mai mari au participat la prima oră de dirigenție din acest an școlar.

Anul acesta s-au înscris la Seminarul Teologic băimărean 51 de elevi, dintre care 11 fete.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…