Început de an școlar la Seminarul Teologic Sfântul Nicolae și Școala Waldorf din Râmnicu Vâlcea

În prima zi a anului școlar 2012-2013, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, s-a aflat alături de elevii de nivel preșcolar, primar și gimnazial și profesorii acestora de la Școala Waldorf din Râmnicu Vâlcea, precum și de elevii și cadrele didactice ale Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, cărora le-a acordat arhierești binecuvântări, a precizat Arhidiaconul Ioan Liviu Găman.

Astăzi, 17 septembrie 2012, de la orele 08:30, Preasfințitul Părinte Episcop, a oficiat slujba de Te Deum pentru deschiderea noului an școlar la Școala Waldorf din Râmnicu Vâlcea. După slujbă, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură dedicat momentului festiv, i-a binecuvântat pe copii și cadrele didactice și le-a oferit în dar iconițe cu chipul Mântuitorului Iisus Hristos și cărți de învățătură.

Sistemul de învățământ alternativ Waldorf a luat ființă la Râmnicu Vâlcea în 1993. În prezent, Școala Waldorf își desfășoară activitatea în sediul din Str. Calea lui Traian nr. 170, având clasele I-VIII și 3 grupe de preșcolari ce funcționează cu program prelungit. Din anul 2010 Școala Waldorf devine structură școlară a Seminarului Teologic din Râmnicu Vâlcea, cu un efectiv de 15 cadre didactice și 160 de școlari și preșcolari.

De la orele 11:00, la Seminarul Teologic Liceal „Sf. Nicolae” din Rm. Vâlcea a fost marcată deschiderea oficială a cursurilor noului an școlar. Festivitatea s-a desfășurat într-un cadru deosebit: atât membrii corpului didactic cât și elevii și părinții lor, au fost onorați de prezența Preasfințitului Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Manifestarea a început cu o slujbă de Te-Deum oficiată de către Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. După slujbă, Părintele Ierarh a dat citire Mesajului Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, adresat elevilor, părinților și profesorilor, la începutul anului școlar 2012-2013, precum și binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului. Deasemenea Preasfinția Sa a adresat un cuvânt de învățătură celor prezenți, felicitându-i, binecuvântându-i și rugându-L pe bunul Dumnezeu să le dăruiască toate cererile către mântuire.

Din partea oficialităților locale au participat și au luat cuvântul Ing. Dr. Gheorghe Ioniță, Viceprimarul Râmnicului, Prof. Daniela Ionescu, Inspector de Religie din partea I.S.J. Vâlcea și alți reprezentanți ai Primăriei Râmnicului.

La final, Părintele Director Nicolae Proteasa a adresat un călduros bun venit tuturor participanților la acest eveniment, i-a prezentat pe noii elevi și le-a urat mult succes în noul an școlar.

Comentarii Facebook


Știri recente