Început de an școlar la Seminarul Teologic Sfântul Ioan Casian din Tulcea

La Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Casian” din Tulcea a avut loc astăzi, 13 septembrie, festivitatea de deschidere a noului an școlar. Festivitatea a debutat cu slujba de Te Deum oficiată în sobor de către Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, după cum a precizat Alexandru Chituță.

La sfârșitul slujbei, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt către tinerii elevi seminariști îndemnându-i la muncă susținută la orele de curs ca și la rugăciune stăruitoare în vederea acumulării de cât mai multe cunoștințe folositoare pentru slujirea lor ca viitori preoți: „Să împletiți munca cu rugăciunea, studiul cu cercetarea Sfintei Biserici ca să puteți fi cu adevărat teologi, adică vorbitori despre Dumnezeu și trăitori în Dumnezeu. Numai așa veți fi de folos părinților voștri, profesorilor, Bisericii și neamului nostru care așteaptă astăzi atât de mult de la cei ce se pregătesc pentru slujirea Sfântului Altar”.

La sfânta slujbă au luat parte corpul profesoral, elevi și părinți ai acestora, precum și alți invitați. După cuvântul părintelui director Iustinian Neculai, toți elevii au fost stropiți cu apă sfințită, după care părintele prof. Eugen Caragață a fost hirotesit întru duhovnic.

Comentarii Facebook


Știri recente