Început de an școlar la Seminarul Teologic din Craiova

Elevii Seminarului Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova au început astăzi, 12 septembrie, un nou an școlar. La eveniment a fost prezent Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, care a săvârșit Sfânta Liturghie, alături de părinții profesori.

Încă din primele ore ale dimineții profesorii și elevii Seminarului Teologic din Craiova s-au adunat la rugăciune în paraclisul școlii pentru a marca debutul anului școlar 2011-2012, unde IPS Părinte Mitropolit Irineu a liturghisit alături de părinții profesori.

„Să fiți asemenea pământului roditor!”

În cadrul Sfintei Liturghii au fost rostite cereri și rugăciuni pentru luminarea minții și pentru obținerea de rezultate bune la învățătură. La final, IPS Părinte Mitropolit i-a îndemnat pe tinerii să persevereze în aprofundarea învățăturilor de credință pentru a fi de folos în viața Sfintei Biserici: „În această admosferă liturgică începem un nou an școlar din care nădăjduim să dobândiți noi cunoștințe ziditoare de minte și suflet. Vă dorim să fiți asemenea ogorului roditor și omului care și-a construit casa pe stâncă. Învățăturile cele bune să le așezați cu grijă în cămara sufletelor voastre pentru a vă lumina viața și drumul spre mântuire! Să așezați la căpătâiul minții cuvintele Sfintei Scripturi pentru că ele sunt asemenea salbelor de aur prinse în jurul gâtului! Din toată filosofia lumii să alegeți doar învățăturile sănătoase, asemenea albinelor care se trudesc pentru a culege polenul! Lucrurile bune agonisițile cu grijă pentru a le folosi în viitor! Fiți ascultători și cu luare aminte, pentru că toți cei care vă învață se jertfesc pentru pentru folosul vostru!”

Părintele Constantin Popescu, directorul Seminarului Teologic din Craiova, le-a urat bun venit elevilor seminariști și le-a făcut cunoscut programul pentru prima săptămână de școală.

Tot în cadrul Sfintei Liturghii, tânărul diacon Gabriel Breaz a fost hirotonit întru preot pe seama Paraclisului „Sfântul Grigorie Teologul”, din cadrul Seminarului teologic. Părintele Breaz va îndeplini funcția și de preot spiritual în cadrul școlii, după cum ne informează mitropoliaolteniei.ro.

La Liceul Teologic „Sfântul Nicodim” din Târgu Jiu, festivitatea de deschidere a fost marcată printr-o slujbă de Te Deum, săvârșită de părintele Constantin Drăghici, consilier silvic în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei și de părintele Ionel Câmpeanu, protoiereu al Protopopiatului Târgu Jiu Sud, delegați ai IPS Părinte Irineu la eveniment.

Comentarii Facebook


Știri recente