Început de an școlar la Seminarul Teologic clujean

Elevii Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca au început noul an școlar prin rugăciune. După ce au luat parte la Sfânta Liturghie oficiată în capela unității de învățământ, seminariștii au participat în Catedrala mitropolitană la slujba de Te Deum. La festivitate a fost prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, informează TRINITAS TV.

‘În grai liturgic, pentru voi, pentru toți, ne adresăm Mântuitorului nostru Iisus Hristos și zicem: Doamne Iisus Hristoase, Dumnezeul nostru, Cel ce ai intrat în Templu la înjumătățirea praznicului și pe oameni i-ai învățat. Cu mila îndurărilor Tale cercetează-i pe tinerii care sunt de față și cum i-ai dăruit lui Solomon înțelepciune și lui David pricepere, așa și lor dăruiește-le înțelepciune ca să cuprindă toată învățătura cea bună și folositoare, ca prin înțelepciune și prin viață să fie bucurie părinților și întărire sfintei noastre Biserici‘, a spus ÎPS Părinte Andrei.

Seminarul din Cluj-Napoca are, anul acesta școlar, două clase a IX-a: una de teologie pastorală și una cu profil filologic.

La eveniment au participat și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean.

Seminarul Teologic Liceal Ortodox din Cluj-Napoca își desfășoară neîntrerupt activitatea din anul 1952.

Comentarii Facebook


Știri recente