Început de an școlar la Liceul Teologic Ortodox Episcop Roman Ciorogariu din Oradea

Cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Liceul Teologic Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” și-a deschis, în data de 12 septembrie, porțile pentru noul an școlar 2011-2012, după cum ne-a precizat Pr. prof. Alin Sonea.

Festivitatea de deschidere a debutat prin intonarea Imnului național, după care s-a săvârșit slujba de Te-Deum pentru începutul anului școlar.

Alături de Preasfințitul Sofronie și de conducerea școlii, la eveniment a participat și PC Pr. Prof. Florin Negruțiu, Inspector școlar de Religie, din partea Inspectoratului Școlar Județean Bihor, care a transmis, totodată, un mesaj din partea Primului Ministru al României, domnul Emil Boc.

În cuvântul rostit la finalul festivității, Preasfințitul Sofronie a subliniat responsabilitatea elevilor în ceea ce privește activitatea de învățare în vederea promovării examenelor de la final de ciclu, responsabilitate dublată de competența și dăruirea apostolică a dascălilor: „Noi ne-am rugat ca Dumnezeu să trimită lumina Sa și să vă lumineze mințile, dragi copii, dragi elevi, de la cei mai mici până la cei mai mari, ca să puteți înțelege tot ceea ce profesorii voștri vă vor învăța. De aceea, vă punem la inimă ca în noul an școlar să pătrundeți cu toată seriozitatea în tainele cărții, în așa fel încât să aduceți mângâiere și bucurie multă părinților voștri, care v-au născut și v-au crescut, și dascălilor care se străduiesc să vă transmită luminile sădite de Dumnezeu în creație”.

După festivitatea de deschidere, Ierarhul a vizitat Paraclisul școlii, ce poartă hramul „Sfântul Apostol Iacov, ruda Domnului”, paraclis împodobit cu frumoase obiecte de cult, multe fiind dăruite cu generozitate de către Preasfinția Sa.

Totodată Preasfințitul a vizitat sălile de clasă și a stat de vorbă cu profesorii, elevii și părinții, binecuvântându-i și urându-le succes în noul an școlar.

Liceul Teologic Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, a luat ființă la inițiativa Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în toamna anului 2007, iar în anul școlar 2011-2012 școlarizează un număr de 560 de elevi de nivel primar, gimnazial și liceal, corpul profesoral fiind format din 46 de cadre didactice.

Comentarii Facebook


Știri recente