Început de an școlar la Liceul Teologic de la Rătești

Liceul Teologic Ortodox „Sfântul Epifanie al Ciprului” de la Mănăstirea buzoiană Rătești și-a deschis porțile pentru un nou an școlar. Festivitatea de deschidere a avut loc în paraclisul unității de învățământ, după Sfânta Liturghie, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, informează TRINITAS TV.

Cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie a spus: ‘Vreau să subliniez și acum și aici că școala aceasta s-a evidențiat, examenul de Bacalaureat fiind absolvit de către majoritatea elevelor care s-au prezentat. Acesta este un merit pentru școala în care ne aflăm, un merit deosebit al cadrelor didactice care și-au făcut datoria, dar și datorită hărniciei elevelor. Vă îndemn ca și în continuare să manifestați aceeași responsabilitate și sub conducerea maicii directoare să desfășurați activitate didactică și liturgică la această școală’.

Liceul Teologic Ortodox de la Rătești continuă tradiția instituită aici de Episcopul Dionisie Romano. A fost înființat în anul 1996, la inițiativa actualului arhiepiscop al Buzăului și Vrancei.

La eveniment au participat și membrii corpului didactic.

Emoții au avut atât elevele din primul an, cât și cele care se pregătesc pentru Bacalaureat.

Liceul Teologic Ortodox „Sfântul Epifanie al Ciprului” de la Mănăstirea Rătești funcționează cu aprobarea Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului și are cursuri de zi, profil filologie.

Comentarii Facebook


Știri recente