Început de an școlar la Liceul „Sfântul Nicolae” din Zalău

La singura instituție de învățământ teologic ortodox din județul Zalău, Liceul „Sfântul Nicolae”, s-a desfășurată astăzi, 13 septembrie, festivitatea de deschidere a noului an școlar 2010-2011, informează episcopiasalajului.ro. În Parclisul Liceului cu hramul „Sfinții Trei Ierarhi” a fost săvârșită Sfânta Liturghie, urmată de Slujba de Te Deum oficiată de Preasfințitul Părinte Petroniu Florea, Episcopul Sălajului, alături de părintele director Ionuț-Marcel Pop și de Părinte protosinghel Antonie Pința, de anul acesta Director spiritual al acestei școli.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Episcop Petroniu i-a îndemnat pe elevi și pe profesori să continuie munca începută cu mai multă râvnă și dăruire în speranța unor vremuri mai bune care, cu ajutorul lui Dumnezeu, se vor abate și asupra țării noastre. Mai departe, Preasfinția sa, i-a convins de sprijinul pe care Episcopia Sălajului îl va oferi pentru acestă școală, binecuvântând activitatea constructivă și formatoare în credință și știință.

La Slujba de Te Deum au participat și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, reprezentanți ai autorităților locale, alături de elevi și părinți.

Comentarii Facebook


Știri recente