Început de an școlar la Baia Mare

Elevii Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Iosif Mărturisitorul’ din Baia Mare au început un nou an școlar. Festivitatea a început cu Sfânta Liturghie, oficiată în Catedrala episcopală de Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului. Ierarhul a oficiat și slujba de Te Deum, informează TRINITAS TV.

‘Avem bucuria să avem un număr frumos de elevi seminariști. Avem două clase paralele, una numai de băieți și cealaltă de băieți și fete. O altă împlinire este faptul că am început să avem o clasă de a V-a. Vom avea în viitor nu numai liceu seminarial, ci și gimnaziu și vom coborâ încet-încet până la clasa 0 ca să avem asigurat numărul de elevi pentru ca Seminarul nostru teologic să se poată încadra în cerințele legislative actuale’, a spus PS Părinte Iustin Sigheteanul.

Alături de părinți și cadre didactice, elevii seminariști s-au îndreptat apoi spre sălile de curs.

Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Iosif Mărturisitorul’ din Baia Mare a fost înființat în anul 1991.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…