Început de an școlar la Alba Iulia

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia și-a redeschis astăzi, 13 septembrie, porțile. Festivitatea de începere a noului an școlar a avut loc la situl arheologic „Traseul celor Trei Fortificații” din municipiu. Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a oficiat aici o slujbă de binecuvântare, în prezența elevilor, a părinților acestora și a reprezentanților instituțiilor administrative locale și județene, informează TRINITAS TV.

„Un mare duhovnic care trăiește încă, părintele Arsenie Papacioc, spune așa referitor la tinerii care privesc încrezători înspre viitor. Dacă tinerețea ar ști și dacă bătrânețea ar putea. Noi vă urăm să aveți mult spor la învățătură ca să știți de pe acum ce trebuie să faceți toată viața”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Alba Iuliei.

Tot astăzi, în Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, a avut loc și festivitatea de deschidere a anului școlar la Seminarului Teologic Ortodox „Mitropolit Simion Ștefan”, din municipiu. După slujba de Te Deum, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Andrei a rostit un cuvânt de învățătură.

„Trebuie să fiți cuminți și să deveniți cei mai buni elevi din județul și din țara aceasta. În același timp, să le aduceți multă bucurie și dascălilor și părinților care-și pun nădejde în voi și care vă privesc cu dragoste. Lucrul acesta se va întâmpla dacă veți rămâne încredințați de faptul că Dumnezeu v-a pregătit o misiune specială”, a declarat Arhiepiscopul Alba Iuliei.

La eveniment au fost prezenți elevi ai Seminarului, părinți și cadre didactice.

Comentarii Facebook


Știri recente