Început de an școlar în comuna Urecheni, județul Neamț

Anul școlar 2012-2013 a început în comuna Urecheni, județul Neamț, cu binecuvântare duhovnicească. Pentru aceasta, tinerii din parohia ‘Adormirea Maicii Domnului’ din Urecheni au postit și s-au împărtășit, atât de sărbătoarea Sfintei Cruci, cât și în prima duminică după praznicul Înălțării Sfintei Cruci, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Tot duminică, după săvârșirea Sfintei Liturghii, pr. prof. Grigore Andron a oficiat slujba Aghezmei mici și slujba Te Deumului pentru începerea anului școlar, în cadrul căreia s-au rostit rugăciuni pentru cadrele didactice și elevi. Pr. Grigore Andron a adresat apoi un cuvânt de folos duhovnicesc celor prezenți, subliniind faptul că evoluția copiilor pe plan educativ, cultural și spiritual trebuie susținută de Biserică, familie și Școală – factori decisivi ce se află într-o strânsă interdependență și care au un rol foarte important în formarea tinerilor.

Luni, când elevii au pășit pragul celor trei școli ale comunei Urecheni, festivitatea de deschidere a anului școlar a început cu slujba Aghezmei mici și cu rostirea rugăciunii de început de an școlar, după care reprezentanții primăriei, ai școlii, ai poliției și ai bisericii din Urecheni au rostit alocuțiuni.

Comentarii Facebook


Știri recente