Începe pelerinajul la moaștele Sfântului Mina

Credincioși din București și din țară sunt așteptați să participe mâine, 10 noiembrie 2011, la tradiționala procesiune cu moaștele Sfântului Mare Mucenic Mina care se află la biserica din Capitală ce-l are ocrotitor.

Pr. paroh Gheorghe Ispas a precizat pentru TRINITAS TV că „noua sfântă raclă cu sfintele moaște va fi scoasă și așezată mâine pe un baldachin frumos amenajat pentru momentul acesta în curtea bisericii în jurul orei 09:00 sau chiar mai de dimineață. Slujba hramului va decurge începând cu Vecernia Sfântului Mare Mucenic Mina, Litia și continuând cu Acatistul Sfântului”.

În ziua hramului va fi oficiată Sfânta Liturghie arhierească „fiind desemnat Preasfințitul Părinte Episcop Varsanufie Prahoveanul de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel căruia îi mulțumim din nou pentru binecuvântarea, sprijinul și ajutorul acordat pentru a încheia această minunată raclă în cinstea Marelui Mucenic Mina”, a mai menționat părintele paroh.

Biserica a purtat la început hramul Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, și Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…