Incendiu la Biserica Rusenii Vechi

Clopotnita si o parte din acoperisul Bisericii Rusenii Vechi din judetul Iasi au ars ieri in urma unui incendiu.

Interventia promta a pompierilor si a localnicilor au diminuat insa pagubele materiale, icoanele, cartile din catapeteasma, vesmintele si alte obiecte de patrimoniu fiind scoase la timp din biserica.

‘In urma cercetarilor s-a ajuns la concluzia ca incendiul a fost produs de un scurt circuit la instalatia electrica, iar acest scurt circuit a fost favorizat de faptul ca instalatia electrica este veche, fiind realizata cu multi ani in urma.’, a mentionat Parintele Vilie Dorosinca – protopop al Protopopiatului Iasi II.

Pentru remedierea pagubelor produse de incendiul de ieri au fost luate deja masuri. In acest sens, atat credinciosii din Rusenii Vechi, cat si cei din localitatile invecinate vor contribui la actiunile de refacere a clopotnitei si acoperisului: ‘Obligatoriu, la ceea ce este acolo, trebuie sa se dea in totalitate acoperisul jos si reconstruit din nou. Pana atunci, s-a facut mobilizarea preotilor din satele invecinate, pentru a aduna fiecare cate 10-20 de credinciosi care sa contribuie alaturi de localnicii din Rusenii Vechi la refacarea bisericii afectate.’, a precizat Parintele Protopop Vilie Dososinca.

Pana la reconsolidarea Bisericii Rusenii Vechi, preotul paroh din aceasta localitate va oficia slujbe, prin rotatie, la fiecare din parohiile invecinate.

Comentarii Facebook


Știri recente

Concursul Toacă și ie moldovenească: În imagini

La schitul „Sfântul Cuvios Eftimie cel Mare” din orașul Târgu Ocna, s-a desfășurat, marți, cea de-a șaptea ediție a Concursului „Toacă și ie moldovenească”. Evenimentul, organizat pe Protopopiatul Onești, a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii.…