Inca un pas spre armonie

Prefectul Congregatiei pentru Bisericile Orientale si Patriarhul emerit al Antiohiei, cardinalul Ignace I Moussa Daoud, insotit de doi colaboratori a vizitat, joi, 23 august 2001, Secretariatul de Stat pentru Culte din Bucuresti, pentru a discuta cu secretarul de stat, Laurentiu D. Tanase, posibilitati de armonizare a relatiilor dintre culte si modalitati de atenuare a litigiilor intre Biserica Greco-Catolica si cea Ortodoxa.

La discutii au mai participat reprezentantul Vaticanului in Romania, Excelenta Sa Monseniorul Jean Claude Perisset, Mitropolitul si Arhiepiscopul Bisericii Romano-Catolice, I.P.S.Ioan Robu, Episcopul de Oradea, P.S. Virgil Bercea, directorul Patrimoniului Eclezial din cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte, Cristian Moisescu.

Cardinalul Ignace I Moussa Daoud urmeaza sa efectueze in zilele urmatoare vizite la Reghin, Blaj, Cluj si Oradea ocazii cu care se va intalni cu sefii bisericilor romano-catolice, greco-catolice si ortodoxe din Romania. Prefectul Congregatiei pentru Bisericile Orientale s-a nascut in Siria in 1930 si este licentiat in drept canonic. In 1977 este numit episcop pentru dioceza Cairo (Egipt). In 1998 este ales Patriarh al Antiohiei, iar in 2000 devine Prefect al Congregatiei pentru Bisericile Orientale.

(Radio Trinitas)

Comentarii Facebook


Știri recente