Încă o biserică închinată Sfintei Cuvioase Parascheva

Biserica „Sfânta Parascheva” din Piatra Neamț a fost sfințită ieri, 5 octombrie a.c., de către Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de Preasfințitul Calinic, Episcopul Argeșului și Muscelului, Preasfințitul Calinic Botoșăneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, și de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Arhiereu-Vicar al Episcopiei Romanului. „La 8:30 a început slujba de sfințire, iar în jurul orei 10:00, a început Sfânta Liturghie. În ciuda vremii nefavorabile, au fost cu mult peste 1.000 de persoane, unii veniți din Canada sau din Italia, să se bucure în urma celor 18 ani de eforturi, de muncă. Cuvântul de învățătură a fost ținut de Înaltpreasfințitul Teofan care a vorbit despre posibilitatea fiecăruia de a ne ridica la cer prin viața noastră, prin faptele noastre”, a declarat părintele Dragoș Munteanu, preot slujitor la această biserică.

Biserica „Sfânta Parascheva” este construită pe trei nivele: subsol, demisol și spațiul propriu-zis, care a fost sfințit ieri. Lucrările au început în anul 1991 și s-au finalizat în anul 1997. Pictura a fost realizată de Marcel Codrescu din București, iar catapeteasma a fost executată ( sculptură și pictură) între anii 1999-2000. Biserica a fost ridicată în stil moldovenesc, cu ajutorul credincioșilor din parohie.

Sâmbătă, 4 octombrie a.c., Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a sfințit și biserica parohiei Tazlău, din Protopopiatul Roznov. De asemenea, Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Stroiești, Protopopiatul Pașcani, a fost resfințită, tot pe 4 octombrie, de către Preasfințitul Calinic Botoșăneanul.

( Sursa: Ziarul Lumina Nr. 232/ 6 octombrie 2008)

Comentarii Facebook


Știri recente