Inaugurarea unui centru pentru peroanele cu deficiențe de auz, la Drobeta Turnu Severin

La Drobeta Turnu Severin a fost sfințit astăzi, 1 septembrie, Centrul de informare și comunicare „Sfântul Moise Proorocul”, de serviciile căruia vor beneficia 400 de persoane cu deficiențe de auz și vorbire, informează TRINITAS TV. Slujba de sfințire a fost transpusă în limbaj mimico-gestual.

Am reușit să dotăm acest centru cu cinci calculatoare care au și camere web care înlesnesc comunicarea între aceste persoane. Dacă până acum foloseau mesajele pe telefon era firesc și credem că e spre folosul lor să comunice și prin intermediul internetului”, a spus părintele George Smeu, Consilier Social al Episcopiei Severinului și Strehaiei.

Centrul a fost înființat cu sprijinul Asociației ,,Ateliere fără Frontiere”, de Asociația „Filantropia” a Episcopiei Severinului și Strehaiei în parteneriat cu Asociația Națională a Surzilor din România – filiala Drobeta Turnu Severin, cu scopul de a susține inserția socio-profesională a persoanelor cu deficiență de auz și vorbire din județul Mehedinți.

Inaugurarea Centrului destinat persoanelor cu deficiențe de auz și vorbire la această dată nu a fost aleasă întâmplător, 1 septembrie fiind Ziua Internațională a Surdității și Ziua Europeană a Auzului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…