Inaugurarea unui centru pentru peroanele cu deficiențe de auz, la Drobeta Turnu Severin

La Drobeta Turnu Severin a fost sfințit astăzi, 1 septembrie, Centrul de informare și comunicare „Sfântul Moise Proorocul”, de serviciile căruia vor beneficia 400 de persoane cu deficiențe de auz și vorbire, informează TRINITAS TV. Slujba de sfințire a fost transpusă în limbaj mimico-gestual.

Am reușit să dotăm acest centru cu cinci calculatoare care au și camere web care înlesnesc comunicarea între aceste persoane. Dacă până acum foloseau mesajele pe telefon era firesc și credem că e spre folosul lor să comunice și prin intermediul internetului”, a spus părintele George Smeu, Consilier Social al Episcopiei Severinului și Strehaiei.

Centrul a fost înființat cu sprijinul Asociației ,,Ateliere fără Frontiere”, de Asociația „Filantropia” a Episcopiei Severinului și Strehaiei în parteneriat cu Asociația Națională a Surzilor din România – filiala Drobeta Turnu Severin, cu scopul de a susține inserția socio-profesională a persoanelor cu deficiență de auz și vorbire din județul Mehedinți.

Inaugurarea Centrului destinat persoanelor cu deficiențe de auz și vorbire la această dată nu a fost aleasă întâmplător, 1 septembrie fiind Ziua Internațională a Surdității și Ziua Europeană a Auzului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…