Inaugurarea si sfintirea Centrului de reablitare pentru copii si tineri cu autism ‘Doctor Innocenzo Fiore’

Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania ? filiala Craiova va inaugura sambata, 5 februarie 2005, incepand cu orele 18.30, Centrul de reabilitare pentru copii si tineri cu autism ‘Doctor Innocenzo Fiore’ din Craiova, amplasat in incinta Scolii Speciale ‘Sfantul Vasile’, ocazie cu care va avea loc si sfintirea.

Slujba de sfintire a Centrului de reabilitare pentru copii si tineri cu autism ‘Doctor Innocenzo Fiore’ din Craiova va fi oficiata de Inalt Prea Sfintitul Teofan – Mitropolitul Olteniei, insotit de un sobor de preoti si diaconi.

La inaugurarea Centrului de reablitare pentru copii si tineri cu autism ‘Doctor Innocenzo Fiore’ din Craiova vor participa si inalte oficialitati ale Municipiului Craiova, precum si reprezentanti ai finantatorilor care au facut posibila infiintarea Centrului: Asociatia ‘San Nicolas’, Organizatia ‘Movimento Cristiano Lavoratori’, Organizatia ‘Komitte Fur Nothilfe’, precum si domnul Pietro Ribaudo.

In realizarea Centrului este partener si Asociatia ‘Vasiliada’ aflata sub patronajul Arhiepiscopiei Craiovei prin intermediul Proiectului ‘In bratele mamei’ finantat de World Learning.

Centrul de reablitare pentru copii si tineri cu autism are ca beneficiari un numar de 20 de copii, cu varste cuprinse intre 3 ? 16 ani, iar activitatile desfasurate in cadrul Centrului urmaresc formarea deprinderilor copiilor de a trai independent.

Programele de formare vor fi sustinute de doi educatori specializati in recuperarea copiilor autisti, un kinetoterapeut si un ergoterapeut.

Problemele din viata tinerilor, a copiilor afectati de autism si familiilor acestora sunt prea putin cunoscute de comunitate. In acest context, rolul institutiilor mass-media este deosebit de important pentru procesul de integrare a acestor tineri si copii in viata normala a comunitatii.

Comentarii Facebook


Știri recente