Inaugurarea Secției de Oncologie din cadrul Spitalului Județean Alba

În cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba a avut loc, marți, 25 septembrie 2012, binecuvântarea și inaugurarea Secției de Oncologie. Slujba de binecuvântare a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, înconjurat de un sobor de preoți. La eveniment au luat parte aproximativ 200 de persoane printre care s-au numărat echipa managerială a Spitalului Județean Alba, oficialități locale și județene, sponsori, după cum informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a spus: „În acest an, dedicat de către Biserica noastră Sfântului Maslu și îngrijirii bolnavilor, mă aflu pentru a treia oară la acest Spital de Urgență, unde zac mulți bolnavi care așteaptă iubirea noastră milostivă și ajutorul nostru frățesc. Aflându-mă astăzi aici, îmi exprim prețuirea față de arta medicală și față de medicii creștini. Aceștia, unind iscusința lor profesională cu rugăciunea curată și cu credința tare în Dumnezeu, pot avea parte de roade extraordinare în lucrarea lor.”

Secția de oncologie ce are ca obiectiv tratarea și ameliorarea calității vieții bolnavilor de cancer, evitarea izolării sociale și susținerea lor sufletească are 11 saloane și 3 rezerve, cu un număr total de 40 de paturi, fiecare salon fiind dotat cu baie proprie (duș special făcut pentru a putea spăla pacienții chiar și în cărucior), mobilier de ultimă generație, calculatoare, monitoare, aparatură medicală, geamuri termopan cu protecție solară, detector de fum, sistem de alarmare a asistentelor de la patul bolnavului și aer condiționat.

„Consiliul Județean Alba și Ministerul Sănătății, Campania „Înger păzitor” și Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, precum și numeroși sponsori au fost un sprijin deosebit de important pe tot parcursul proiectului. Apreciem în egală măsură și oamenii simpli, care ne-au ajutat, cu contribuția lor, să aducem la bun sfârșit proiectul de reabilitare a secției de Oncologie medicală a S.J.U.A.I. Tuturor le mulțumim în numele pacienților actuali și viitori, beneficiarii finali ai acestei secții”, a declarat dr. Răzvan Curcă, Directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Alba.

Comentarii Facebook


Știri recente