Inaugurarea Librăriei eparhiale „Sfântul Iachint, Mitropolitul din Tulcea”

Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii, înconjurat de către preacucernicii preoți consilieri și autoritățile locale, va inaugura noul sediu al Librăriei Episcopiei Tulcii, aflat pe str. Babadag în incinta modernei clădiri a Bibliotecii Județene. Evenimentul se va desfășura marți, 1 septembrie, la orele amiezii. Librăria eparhială, ce va purta numele „Sfântul Iachint Mitropolitul”, se dorește a fi un izvor de cultură și spiritualitate ortodoxă pentru cei dornici de cunoaștere și frumos conținând cărți de spiritualitate ortodoxă, cărți și obiecte de cult, icoane, etc.

Evenimentul cultural important pentru Episcopia Tulcii, cât și pentru întreaga suflare creștinească de pe malurile Dunării, se înscrie și deschide festivitățile dedicate Sfântului Ierarh Iachint, primul mitropolit al Țării Românești, cel care a păstorit mai întâi cu multă râvnă și dragoste credincioșii din istorica cetate a Vicinei.

Aceste festivități vor fi încununate duminică, 27 septembrie 2009, cu prilejul proclamării locale a canonizării Sfântului Ierarh Iachint.

Sursa: Biroul de Presa al Episcopiei Tulcii

Comentarii Facebook


Știri recente