Inaugurarea Grădiniței Waldorf din Râmnicu-Vâlcea

În incinta Școlii Waldorf din Râmnicu Vâlcea a avut loc, astăzi, 18 septembrie 2012, începând cu orele 09:30, inaugurarea noului sediu al Grădiniței acestei instituții de învățământ, ce a luat ființă în municipiu în anul 1993, după cum a precizat Arhid. Ioan Liviu Găman.

Slujba de sfințire a fost oficiată de către un sobor de preoți și diaconi, profesori de la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea în frunte cu Pr. Constantin Cîrstea, Consilier Cultural al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența oficialităților Administrației Publice Locale – Primarul Municipiului Râmnicu Vâlcea, ing. Emilian Frâncu, Inspectorul General al Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, Prof. Florin Smeureanu, cadre didactice, părinți și copii râmniceni.

La final, Părintele Nicolae Proteasa, Directorul Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, sub a cărui conducere se află și această instituție de învățământ, a rostit un cuvânt dedicat momentului festiv și a mulțumit tuturor celor implicați în realizarea acestui proiect.

Sistemul de învățământ alternativ Waldorf a luat ființă la Rm. Vâlcea în 1993. Din această toamnă Grădinița Waldorf își desfășoară activitatea într-un nou sediu situat pe Str. Calea lui Traian nr. 170, având 3 grupe de preșcolari ce funcționează cu program prelungit. Din anul 2010, Școala și Grădinița Waldorf au devenit structură școlară a Seminarului Teologic din Râmnicu Vâlcea, cu un efectiv de 15 cadre didactice și 160 de școlari și preșcolari.

Comentarii Facebook


Știri recente