Inaugurarea Grădiniței „Sfântul Nichita Romanul” din Tulcea

În municipiul Tulcea a fost inaugurată, astăzi, 15 septembrie, noua grădiniță de copii „Sfântul Nichita Romanul”. Grădinița va funcționa în structura Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Casian”, sub egida Episcopiei Tulcei.

Informații a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele Felix Iulian Neculai, purtător de cuvânt al Episcopiei Tulcii: „Slujba de sfințire a fost oficiată într-un cadru festiv de către un sobor de preoți și diaconi, condus de către Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii, moment în care, la inițiativa Preasfinției Sale, Grădinița a primit ca ocrotitor spiritual pe Sfântul Nichita Romanul, sărbătorit în această zi. La acest eveniment au participat și oficialități locale. În cuvântul său de învățătură Preasfințitul Visarion a subliniat importanța fundamentală a educației în dezvoltarea vieții spirituale afective a copiilor și a amintit despre viața Sfântului Nichita Romanul, sfânt care a pătimit pentru Hristos în veacul al IV-lea și a răspândit Evanghelia printre strămoșii noștri”.

Noua grădiniță este situată în vecinătatea sediului administrativ al Episcopiei Tulcii. De cele 3 clase cu program prelungit și o clasă cu program normal vor beneficia 100 de copii, supravegheați de 7 educatoare.

Comentarii Facebook


Știri recente