Inaugurarea Centrului Social Filantropic „Arhiereu Filaret Musta” din Caransebeș

Cu binecuvântarea și participarea Preasfințitului Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului, la inițiativa Părintelui Gabriel Gozman, parohul bisericii „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul” din Caransebeș, a luat ființa și s-a inaugurat astăzi, 29 august, la praznicul „Tăierea capului Sf. Ioan Botezătorul”, centrul Social Filantropic „Arhiereu Filaret Musta” din Caransebeș.

Acest Centru s-a concretizat prin colaborarea parohiei „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul” din Caransebeș cu inimoasa familie Neagoe Petru și Elena. Centrul inaugurat astăzi este format din două partiții: partea social filantropică care cuprinde spații și sală de mese pentru activitățile sociale și a doua parte, separată, unde s-a amenajat o casă mortuară la standardele europene, singura casă mortuară de acest gen din oraș.

Activitățile sociale ce se vor desfășura în acest centru filantropic sunt: cantină socială pentru credincioșii nevoiași ai parohiei, școală duminicală pentru copii și un centru de întâlnire pentru activități vor fi gestionate de parohia „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul” din Caransebeș, prin coordonarea părintelui paroh Gabriel Gozman și cu participarea personalului calificat în acest sens.

Sfințirea Centrului s-a făcut astăzi 29 august 2008 de către Preasfințitul Părinte Episcop Lucian, înconjurat de un sobor preoțesc, după oficierea Sf. Liturghii arhierești în biserica parohială. În cadrul Sf. Liturghii, Ierarhul a hirotonit întru ieromonah pe ierodiaconul Pantelimon Timiș, starețul schitului de pe muntele Mic și întru diacon pe teologul Sorin Bușoi.

În încheiere, după oficierea Sf. Liturghii, Preasfnția Sa a acordat un act de cinstire familiei Neagoe Petru și Elena, care cu multă dragoste creștinească a investit suflet și fonduri în acest parteneriat cu parohia „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul” din Caransebeș, parteneriat care va aduce alinare în sufletele celor nevoiași. Totodată Întâistătătorul Eparhiei a ținut să puncteze importanța existenței a astfel de centre construite prin colaborarea Bisericii cu credincioși dornici de a fi aproape de semenii lor.

Sursa: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente