Inaugurarea centrului parohial de cateheză pentru copii și tineri la Parohia Foleștii de Sus – Tomșani

Sâmbătă, 7 octombrie 2009, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gherasim, Episcopul Râmnicului, la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, din satul Foleștii de Sus, comuna Tomșani, jud Vâlcea a avut loc inaugurarea Centrului parohial de cateheză pentru copii și tineri, din parohia Foleștii de Sus, comuna Tomșani, județul Vâlcea, informează Episcopia Râmnicului.

La manifestare au fost prezenți Părintele Arhidiacon Mihail Pretorian, Inspector în cadrul Biroului de Catehizare a Tineretului, din cadrul Eparhiei Râmnicului, părintele Cristian Ana, responsabil cu cateheza parohială din protoieria Horezu, Dumitru Pearcu – primarul comunei Tomșani, profesori ,învățători și părinți ai copiilor din parohie.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de sfințire a locului în care se vor desfășura activitățile din cadrul Proiectului catehetic „Hristos împărtășit copiilor”, săvârșită de către preoții parohiei Ioan Găman – paroh și Vasile Emanuel Găman – preot II, apoi părintele Vasile Emanuel Găman, printr-o prezentare informatizată, a arătat activitatea cu grupele de copii de până acum, dar și proiectele de viitor cum ar fi „Obiceiuri și colinde de Crăciun” și „Alege Școala”.

În continuare Părintele Arhidiacon Mihail Pretorian, Inspector în cadrul Biroului de Catehizare a Tineretului, a rostit un cuvânt prin care le-a explicat celor prezenți necesitatea derulării unui astfel de proiect catehetic și în parohia Foleștii de Sus – Tomșani. I-a îndemnat pe părinții prezenți să susțină, din punct de vedere spiritual și moral, acest proiect pentru copii și tineri, fiind convinși de faptul că acesta reprezintă cel mai important program al comunității lor, fiind obiectul care formează, din punct de vedere moral și spiritual următoarele generații ale comunității.

În parohia Foleștii de Sus, proiectul a început în luna octombrie, avînd ca spațiu de lucru „tinda bisericii parohiale”. Prin bunăvoința autorităților locale, a domnului primar Dumitru Pearcu, s-a pus la dispoziție una din sălile Bibliotecii Căminului Cultural Foleștii de Sus.

Proiectul „Hristos împărtășit copiilor”, se derulează în parteneriat cu Primăria Tomșani și cu Școala cu cls I-VIII, Foleștii de Sus. În prezent se lucrează cu 5 grupe de elevi cu vârste cuprinse între 9-14 ani, activitatea desfășurându-se în zilele de sâmbătă și duminică de la orele 14:00.

La final copiii prezenți au primit daruri ce au constat din dulciuri și articole de papetărie.

Comentarii Facebook


Știri recente